SUA: Trump promite să dezvolte un sistem de apărare antirachetă contra Iranului și Coreii de Nord

SUA: Trump promite să dezvolte un sistem de apărare antirachetă contra Iranului și Coreii de Nord

Administrația Trump intenționează să dezvolte un sistem de apărare antirachetă 'ultraperformant' pentru protejarea de atacuri dinspre Iran și Coreea de Nord, a anunțat vineri pe website-ul său Casa Albă, relatează Reuters.

Declarația, postată pe site la câteva minute după ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite, nu conține detalii referitoare la eventualele diferențe între sistemul respectiv și cele aflate în curs de elaborare și la costurile sale.

În discursul rostit după depunerea jurământului de președinte al Statelor Unite, desfășurată vineri în fața Capitoliului (sediul Congresului SUA), Donald Trump a spus că în timpul administrației sale SUA își vor consolida vechile alianțe și vor crea unele noi. El și-a exprimat regretul că SUA finanțează 'armatele altor țări' și s-a pronunțat pentru crearea unei alianțe globale contra 'terorismului islamic radical'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”