SUA: Trump și-a finalizat cabinetul care, în premieră în ultimii 30 de ani, nu va include niciun hispanic (EFE)

SUA: Trump și-a finalizat cabinetul care, în premieră în ultimii 30 de ani, nu va include niciun hispanic (EFE)

Donald Trump l-a ales pe fostul guvernator al Georgiei Sonny Perdue (2003-2011) ca viitor secretar al Agriculturii și a completat astfel echipa unui cabinet din care vor lipsi hispanicii, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, relevă joi agenția EFE.

Probabila nominalizare a lui Perdue, 70 de ani, care și-a început cariera ca democrat, până în 1998 când a devenit republican, a fost anunțată de presa americană.

El a făcut istorie în 2003 fiind primul guvernator republican al Georgiei după 135 de ani de hegemonie democrată.

Cu nominalizarea lui Perdue, iau sfârșit speculațiile despre posibilitatea includerii unui hispanic în cabinetul Trump ca secretar al Agriculturii, pentru această poziție fiind vehiculat numele fostului viceguvernator al Californiei, Abel Maldonado.

Astfel, observă EFE, administrația Trump va fi prima fără un hispanic din 1988, an în care președintele de atunci, Ronald Reagan, l-a numit pe Lauro Cavazos ca secretar al Educației. Acesta a fost de altfel primul hispanic intrat în componența unui cabinet al SUA.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina