SUA: Trump şi Deutsche Bank resping informaţiile din presă privind presupuse tranzacţii suspecte

Preşedintele american Donald Trump şi banca germană Deutsche Bank au dezminţit luni informaţiile apărute în ajun în cotidianul american The New York Times conform cărora mai mulţi salariaţi ai băncii au recomandat în 2016 şi 2017, fără niciun ecou, ca o serie de tranzacţii implicând societăţi controlate de Trump să fie semnalate Ministerului american de finanţe, care coordonează lupta împotriva delictelor financiare, relatează Reuters şi AFP.

Potrivit New York Times, liderii Deutsche Bank, instituţie care în trecut a împrumutat mai multe miliarde de dolari societăţilor controlate de actualul preşedinte american şi ginerele său Jared Kushner, au respins recomandările venite din partea angajaţilor lor specializaţi în depistarea spălării de bani.

Natura respectivelor tranzacţii nu este clară, dar în cel puţin o parte au fost implicate persoane juridice sau fizice din străinătate, a menţionat cotidianul american.

Un purtător de cuvânt al băncii germane a ţinut să asigure într-un comunicat remis AFP că "în niciun moment niciun anchetator intern nu a fost împiedicat să raporteze mai departe o activitate potenţial suspectă", iar "alegaţia în sensul că cineva ar fi fost transferat sau concediat pentru a-l împiedica să-şi exprime preocupările cu privire la un client al băncii este completamente falsă".

La rândul său, Donald Trump a respins luni în mesajele sale matinale pe Twitter informaţiile din New York Times, dând asigurări că nu avea nevoie de bănci ca om de afaceri întrucât dispunea de destule lichidităţi şi dezminţind că banii la care face referire ziarul ar fi provenit din Rusia. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor