SUA: Trump şi Deutsche Bank resping informaţiile din presă privind presupuse tranzacţii suspecte

SUA: Trump şi Deutsche Bank resping informaţiile din presă privind presupuse tranzacţii suspecte

Preşedintele american Donald Trump şi banca germană Deutsche Bank au dezminţit luni informaţiile apărute în ajun în cotidianul american The New York Times conform cărora mai mulţi salariaţi ai băncii au recomandat în 2016 şi 2017, fără niciun ecou, ca o serie de tranzacţii implicând societăţi controlate de Trump să fie semnalate Ministerului american de finanţe, care coordonează lupta împotriva delictelor financiare, relatează Reuters şi AFP.

Potrivit New York Times, liderii Deutsche Bank, instituţie care în trecut a împrumutat mai multe miliarde de dolari societăţilor controlate de actualul preşedinte american şi ginerele său Jared Kushner, au respins recomandările venite din partea angajaţilor lor specializaţi în depistarea spălării de bani.

Natura respectivelor tranzacţii nu este clară, dar în cel puţin o parte au fost implicate persoane juridice sau fizice din străinătate, a menţionat cotidianul american.

Un purtător de cuvânt al băncii germane a ţinut să asigure într-un comunicat remis AFP că "în niciun moment niciun anchetator intern nu a fost împiedicat să raporteze mai departe o activitate potenţial suspectă", iar "alegaţia în sensul că cineva ar fi fost transferat sau concediat pentru a-l împiedica să-şi exprime preocupările cu privire la un client al băncii este completamente falsă".

La rândul său, Donald Trump a respins luni în mesajele sale matinale pe Twitter informaţiile din New York Times, dând asigurări că nu avea nevoie de bănci ca om de afaceri întrucât dispunea de destule lichidităţi şi dezminţind că banii la care face referire ziarul ar fi provenit din Rusia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?