SUA: Trump spune că nu mai are contacte cu Obama

SUA: Trump spune că nu mai are contacte cu Obama

Președintele american Donald Trump a declarat că nu mai are contacte cu Barack Obama, evidențiind încă o dată acuzațiile privind ascultările de telefoane puse la cale, în opinia sa, de predecesorul său democrat, o teorie pe care totuși niciun oficial american nu a confirmat-o vreodată, comentează AFP.

"A fost foarte bun cu mine. Apoi, însă, am avut dificultăți (...) Pentru mine, cuvintele sunt mai puțin importante decât acțiunile. Și ați văzut ce s-a întâmplat cu ascultările, toată lumea a văzut ce s-a întâmplat", a afirmat președintele republican într-un interviu difuzat luni la o emisiune a postului CBS — 'CBS This Morning'.

"Cred că a fost necorespunzător", a adăugat el.

"Ce vreți să spuneți?", a insistat jurnalistul.

"Cred că versiunea noastră a fost dovedită foarte puternic. Și toată lumea vorbește. Sincer, acest lucru (ascultările de telefoane — n.r.) merită să fie abordat, este un subiect extrem de important", a adăugat Trump.

"Vă las să trageți singur concluziile", a mai spus președintele american, vizibil deranjat. "A fost foarte bun cu mine în declarații și când eram cu el, dar apoi nu au mai existat contacte", a adăugat el.

"Asta e opinia mea, dvs. puteți să o aveți pe a dvs. Gata, ajunge, mulțumesc", a mai spus Trump, punând capăt abrupt interviului.

Aceste acuzații în legătură cu Barack Obama au fost lansate pentru prima dată la începutul lunii martie, într-o serie de postări pe Twitter ale lui Donald Trump.

"Președintele Obama a decăzut mult punându-mi telefoanele sub ascultare în timpul procesului electoral, care este atât de sacru. Este un Nixon/Watergate. Om răufăcător (sau bolnav)!", a scris el.

De atunci, fostul director al serviciilor de informații, James Clapper, responsabilii republicani și democrați din cadrul a două comisii pentru serviciile de informații din Congres și președintele republican al Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, au dezmințit cu toții existența unei astfel de operațiuni de punere sub ascultare a telefoanelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…