SUA: Trump susţine că este la curent cu ce mai face liderul coreean şi speră că acesta este bine

SUA: Trump susţine că este la curent cu ce mai face liderul coreean şi speră că acesta este bine

Preşedintele Donald Trump a declarat luni că are idee despre ce mai face Kim Jong Un şi şi-a exprimat speranţa că acesta se simte bine, după mai multe zile în care au circulat speculaţii referitoare la sănătatea liderului nord-coreean, informează marţi Reuters.

"Nu vă pot spune exact", a răspuns Trump, întrebat în legătură cu starea de sănătate a lui Kim Jon Un, în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

"Da, ştiu chiar foarte bine, dar nu pot vorbi despre asta acum. Îi doresc numai bine", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele american a sugerat că misterul va fi rezolvat în curând.

"Sper că este bine. Chiar ştiu cum este, relativ vorbind. Vom vedea, probabil că veţi auzi în viitorul nu prea îndepărtat", a afirmat Trump.

Locul în care se află acum liderul nord-coreean şi o posibilă operaţie la inimă la care ar fi fost supus recent au constituit subiectele a numeroase speculaţii în ultimele săptămâni.

Site-ul Daily NK cu sediul în Seul, un portal de ştiri gestionat de refugiaţi nord-coreeni, a informat săptămâna trecută că Kim Jong Un se reface după o operaţie la inimă la care a fost supus pe 12 aprilie, invocând o sursă din Coreea de Nord fără a-i dezvălui identitatea.

Un tren aparţinând, după toate probabilităţile, lui Kim Jong Un a fost reperat în nişte imagini luate din satelit într-o staţiune balneară în estul Coreei de Nord, conform informaţiilor furnizate duminică de site-ul american 38North. Tot duminică consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean, Moon Chung-In, a declarat pentru CNN că Kim Jong Un trăieşte şi are o stare bună de sănătate, adăugând că liderul nord-coreean se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia