SUA: Twitter elimină conturi automate care fac apel la absenteism la alegerile de marţi

SUA: Twitter elimină conturi automate care fac apel la absenteism la alegerile de marţi

Twitter a şters mii de conturi automate din SUA, multe prezentându-se ca democrate, care postau mesaje pentru a-i descuraja pe alegători să meargă marţi la vot în cadrul scrutinul de la mijloc de mandat care se anunţă dificil pentru republicani, au relatat mass-media, preluate de AFP.

Twitter a precizat că a "eliminat conturi care încercau să distribuie informaţii false în mod automat, încălcând astfel regulile noastre".

Conform CNN, comitetul de campanie al Partidului Democrat a alertat Twitter în legătură cu aceste conturi, care au fost eliminate în septembrie şi la începutul lui octombrie.

Reţeaua de conturi părea a fi condusă din SUA, a precizat Twitter, fără a oferi mai multe detalii.

După acuzaţii că Rusia a intervenit prin acţiuni de manipulare în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Twitter spune că a încercat în ultimele luni să elimine conturile false sau conturile automate destinate manipulării opiniei publice înainte de aceste alegeri.

Preşedintele Donald Trump s-a plâns recent la rândul său că Twitter elimină conturi ale susţinătorilor săi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”