SUA: Twitter suspendă permanent contul personal al unei republicane antivacciniste din Congres

SUA: Twitter suspendă permanent contul personal al unei republicane antivacciniste din Congres

Twitter a anunţat că a 'suspendat în mod permanent' contul personal al lui Marjorie Taylor Greene, membră republicană a Congresului american, acuzată că a încălcat regulile reţelei sociale cu privire la informarea despre pandemie, transmit dpa şi AFP.

Greene, unul din aliaţii cei mai vocali ai fostului preşedinte Donald Trump în Congres, s-a făcut remarcată recent pentru că a comparat restricţiile antiepidemice cu persecuţiile naziste împotriva evreilor.

Green refuză să poarte mască în Camera Reprezentanţilor şi a plătit mai multe amenzi din acest motiv.

Ea primise câteva avertismente din partea Twitter pentru răspândirea de dezinformări, iar contul îi fusese deja suspendat de patru ori.

Potrivit anunţului de duminică al companiei, a cincea suspendare este permanentă.

În august, contul i-a fost blocat o săptămână după un tweet în care a susţinut că 'vaccinurile nu funcţionează'. Sâmbătă, ea a scris, fără nicio dovadă factuală, despre 'un număr extrem de ridicat de morţi din cauza vaccinului contra COVID'.

Duminică, ea a criticat sancţiunea, afirmând într-un comunicat că Twitter 'este un inamic al Americii şi nu poate face faţă adevărului'. 'Nu e grav, voi arăta Americii că nu avem nevoie de ei', a adăugat republicana, care reprezintă în Congres statul Georgia.

Contul personal al lui Greene ( @mtgreenee ) avea aproape o jumătate de milion de urmăritori. Ea va continua să aibă acces la contul oficial de Twitter ( @RepMTG ), cu aproape 400.000 de urmăritori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...