SUA: Un bărbat a fost împuşcat mortal la Portland, la manifestaţii pro şi contra lui Donald Trump

SUA: Un bărbat a fost împuşcat mortal la Portland, la manifestaţii pro şi contra lui Donald Trump

Un bărbat a fost împuşcat mortal sâmbătă noaptea la Portland, în statul american Oregon, în timpul unor manifestaţii ale susţinătorilor şi contestatarilor preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, informează presa locală preluată de dpa. Incidentul a avut loc la ora locală 20.45 (03.45 GMT), în apropierea mitingurilor respective.

Circa 2500 de susţinători ai lui Trump au trecut prin oraş cu un convoi de sute de automobile, provocând astfel ciocniri cu grupuri de stânga. Desfăşurarea evenimentelor este încă neclară, dar victima pare a fi un susţinător al preşedintelui.

Poliţia nu a dat detalii despre identitatea celui împuşcat, nici despre cel care a tras, confirmând doar că anchetează un posibil caz de omor.

La Portland au avut loc proteste încă din mai, de la moartea afro-americanului George Floyd, victimă a brutalităţii unor poliţişti albi din Minneapolis, statul Minnesota. Săptămâni în şir, americanii au ieşit în stradă şi în alte oraşe, protestând împotriva violenţei şi rasismului forţelor de ordine.

Duminica trecută, la Kenosha, în statul Wisconsin, un alt negru a fost doborât de gloanţele poliţiei; Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat în spate de mai multe ori, de faţă cu trei din fiii săi. El a supravieţuit şi a fost operat, dar a rămas paralizat.

Miercurea trecută, în cursul unor violenţe care au urmat incidentului, un tânăr a ucis la Kenosha doi oameni. Marţi, în oraş este aşteptat preşedintele Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante