SUA: Un comitet republican, piratat de o "entitate necunoscută" înainte de alegerile din noiembrie

SUA: Un comitet republican, piratat de o "entitate necunoscută" înainte de alegerile din noiembrie

Comitetul naţional republican pentru Congres (NRCC) a anunţat marţi că a fost piratat informatic "de o entitate necunoscută" în acest an înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din urmă cu o lună, relatează dpa.

Comitetul, care este organizaţia ce se ocupă de campania electorală a republicanilor în Camera Reprezentanţilor, a confirmat pentru dpa că a fost victima unui atac cibernetic.

"Securitatea cibernetică a Comitetului este primordială şi, cum am auzit despre intruziune, NRCC a lansat imediat o anchetă internă şi a anunţat FBI-ul, care acum investighează chestiunea", a declarat un purtător de cuvânt al NRCC într-un e-mail pentru dpa.

E-mailul mai preciza că nu vor fi făcute date suplimentare asupra incidentului pentru a proteja integritatea investigaţiei.

Atacul a dus la expunerea a mii de e-mailuri, potrivit Politico, care a citat trei oficiali cu vechime în partid sub protecţia anonimatului. Hackerii au avut acces la conturile de e-mail ale patru asistenţi ai comitetului timp de mai multe luni, au declarat aceştia.

Atacul informatic a fost depistat în luna aprilie, potrivit Politico.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…