SUA: Un consilier de campanie al lui Trump s-a întâlnit cu oficiali ruși în 2016 (New York Times)

SUA: Un consilier de campanie al lui Trump s-a întâlnit cu oficiali ruși în 2016 (New York Times)

Un consilier de politică externă în campania prezidențială a lui Donald Trump s-a întâlnit cu oficiali ai guvernului rus anul trecut, a relatat vineri New York Times, citând mărturia depusă de acest fost consilier în această săptămână în fața unei comisii a Congresului Statelor Unite, informează Reuters.

 În numeroase interviuri în ultimele luni, consilierul, Carter Page, fie a negat întâlniri cu oficiali ai guvernului rus în timpul unei călătorii la Moscova în iulie 2016, fie a spus că s-a întâlnit "mai mult cu oameni de știință", potrivit ziarului.
    
Page a trimis un e-mail cel puțin unui consilier în campania lui Trump descriind intuițiile sale după discuțiile cu oficialii guvernamentali ruși și cu alții, potrivit NY Times, citând o persoană familiarizată cu chestiunea.
    
Ziarul scrie că e-mailul a fost citit cu voce tare joi în timpul depunerii mărturiei cu ușile închise în Comisia de Informații a Camerei Reprezentanților, care investighează eforturile Rusiei de a înclina rezultatul alegerilor din noiembrie 2016 în favoarea lui Trump și posibile legături între campania lui Trump și Rusia.
    
Rusia afirmă că nu a intervenit în alegeri și Trump a negat orice legătură.
    
Page a minimizat importanța întâlnirilor, într-un interviu în NY Times vineri.
    
"Am salutat doar câteva persoane. Asta a fost tot", a spus el. Page a adăugat că una dintre persoanele cu care s-a întâlnit era "importantă", dar nu i-a confirmat identitatea.
    
Procurorul special Robert Mueller care investighează posibile legături cu Rusia l-a acuzat luni pe fostul director de campanie al lui Trump, Paul Manafort, precum și pe un alt consilier, Rick Gates, de spălare de bani.
    
În aceeași zi s-a anunțat că un alt consilier al lui Trump, George Papadopoulos, a pledat vinovat la începutul lunii octombrie
că a mințit FBI.
    
Page a fost interogat de FBI la începutul acestui an și a apărut de asemenea în fața unui mare juriu, adaugă NY Times.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Arheologii cred că ceea ce au găsit până acum reprezintă doar „vârful unui vast iceberg artistic antic”

3 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...

4 Are dreptate Adrian Năstase când spune că Udrea face pușcărie în locul lui Băsescu?

5 „Ne-au trimis ca pe animale la tăiere. Nu știu dacă mai scap”