SUA: Un fost contractor al NSA, inculpat pentru furt de date secrete

SUA: Un fost contractor al NSA, inculpat pentru furt de date secrete

Un american de 52 de ani, care a lucrat pentru Agenția de Securitate Națională (NSA) și alte agenții guvernamentale ale SUA, a fost inculpat miercuri pentru reținere de informații clasificate "top secret", transmite AFP.

Arestat pe 27 august 2016 fiind suspectat că ar fi furat o "cantitate uimitoare" de date, Harold Martin se confruntă cu 20 de capete de acuzare, riscând în cazul fiecăruia 10 ani de închisoare.

Timp de mai mult de două decenii, Martin ar fi copiat și subtilizat informații confidențiale, al căror volum a fost estimat la cel puțin 50.000 GB.

Aceste documente clasificate "top secret" au fost recuperate de la domiciliul suspectului, precum și din portbagajul mașinii acestuia. Polițiștii au capturat de asemenea un "arsenal" compus din zece arme de foc, dintre care o pușcă de asalt.

Martin a lucrat ca și contractor al NSA, agenția americană de informații specializată în spionajul comunicațiilor mondiale.

Afacerea este stânjenitoare pentru NSA căci amintește de precedentul Edward Snowden, care a dezvăluit lumii întregi amploarea programelor de supraveghere ale NSA.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia