SUA: Un incendiu criminal se află la originea exploziei de la o uzină din Texas

SUA: Un incendiu criminal se află la originea exploziei de la o uzină din Texas

Un incendiu criminal este la originea uriașei explozii care a avut loc la o uzină de îngrășăminte din Texas în 2013 și a provocat moartea a 15 persoane, au anunțat miercuri autoritățile americane, potrivit AFP.

Explozia care a avut loc pe 17 aprilie 2013 a fost atât de puternică încât a fost înregistrată cu aceeași forță ca un seism de magnitudinea 2,1.

În total, 15 persoane și-au pierdut viața, dintre care 12 membri ai echipelor de prim-ajutor, iar alte 300 au fost rănite în urma exploziei care a distrus peste 500 de case și a săpat un crater cu o lungime de 28 de metri și o adâncime de 3,7 metri.

Incendiul care a cauzat explozia a fost aprins în mod intenționat, a subliniat ATF, agenția federală americană însărcinată cu ancheta (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives), după ce a "testat și îndepărtat toate scenariile posibile ale unui incendiu accidental sau natural".

Anchetatorii au stabilit că aproximativ 30 de tone de azotat de amoniu au explodat în două detonări aproape simultane.

O recompensă în valoare de 50.000 de dolari a fost promisă pentru orice informație care permite arestarea persoanelor implicate în declanșarea incendiului de la uzina West Fertilizer, situată în mica localitate West, din sudul Statelor Unite.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…