SUA: Un individ a deschis focul asupra a doi indieni, crezându-i arabi

Un american a ucis un indian și a rănit un altul deschizând focul asupra lor și strigându-le "Plecați din țara mea !" fiindcă crezuse că cele două victime ale sale sunt originare din Orientul Mijlociu, a relatat vineri AFP.

Cei doi bărbați de origine indiană, angajați în sectorul de înaltă tehnologie, au fost luați drept ținte într-un bar din Kansas miercuri seara, în timp ce priveau un meci la televizor. Unul dintre ei locuia în SUA de peste 10 ani.

Această crimă cu motivații aparent rasiste a creat emoție în comunitatea indiană din SUA până în India.

Autoritățile l-au inculpat pe presupusul trăgător, Adam W. Purinton, în vârstă de 51 de ani, pentru asasinat și două tentative de asasinat. Cauțiunea sa a fost stabilită la două milioane de dolari.

El a fost reținut după focurile de armă în alt restaurant din acest stat din centrul SUA, unde se lăudase că a ucis doi bărbați originari din Orientul Mijlociu, potrivit jurnalului Kansas City Star.

Srinivas Kuchibhotla a fost ucis, iar Alok Madasani — rănit. Ambii erau în vârstă de 32 de ani și lucrau pentru firma GPS Garmin.

Poliția federală americană (FBI) a preluat ancheta pentru a stabili dacă aceasta este într-adevăr o crimă cu caracter rasist, autoritățile locale neavând încă o certitudine în acest sens.

Organizația Hindu American Fondation a condamnat acest atac, cerând ca el să fie tratat ca o crimă rasistă. 'Orice altceva ar fi o nedreptate pentru victime și familiile lor', a indicat ea.

Guvernul indian și-a exprimat de asemenea emoția. "Sunt șocată de împușcăturile din Kansas", a scris pe Twitter Sushma Swaraj, ministrul afacerilor externe al Indiei.

Un tânăr de 24 de ani care a încercat să se așeze între victime și atacator a fost de asemenea rănit în cursul incidentului.

Acest atac a survenit într-un context tensionat în SUA, care au cunoscut o creștere a delictelor cu caracter rasial și antisemit în ultimele luni.

În noiembrie, în cele 10 zile care au urmat victoriei la prezidențiale a lui Donald Trump, care utilizase un discurs incendiar în timpul campaniei electorale, organizația americană de apărare a drepturilor omului le Southern Poverty Law Center a semnalat 867 de incidente rasiste în SUA, dintre care 100 cu caracter antisemit.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

5 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing