SUA: Un judecător permite accesul Camerei Reprezentanţilor la materialele cenzurate ale raportului Mueller

SUA: Un judecător permite accesul Camerei Reprezentanţilor la materialele cenzurate ale raportului Mueller

Un judecător american a aprobat vineri o cerere din partea unei comisii a Camerei Reprezentanţilor pentru a avea acces la informaţii cenzurate din raportul fostului consilier special Robert Mueller referitor la ancheta sa despre implicarea Rusiei în alegerile din 2016 din SUA, transmite Reuters.

Judecătorul Beryl Howell din Washington a stabilit data de 30 de octombrie drept termenul limită până la care Departamentul Justiţiei trebuie să pună la dispoziţia comisiei juridice a Camerei Reprezentanţilor documentele solicitate.

Necesitatea divulgării conţinutului materialelor comisiei "este mai importantă decât necesitatea menţinerii secretului", a afirmat judecătorul.

Această hotărâre reprezintă o victorie majoră pentru democraţii din Camera Reprezentanţilor, care au urmărit să obţină accesul la aceste documente ca parte a efortului de a construi un caz în vederea înlăturării preşedintelui Donald Trump prin intermediul unei proceduri de destituire.

Ancheta Mueller a constatat că statul rus a întreprins o operaţiune de propagandă şi piraterie în mediul online pentru a perturba alegerile din SUA şi a o submina pe adversara democrată a republicanului Trump, Hillary Clinton.

Robert Mueller nu a găsit dovezi suficiente pentru a stabili că în campania sa electorală Donald Trump s-a angajat într-o conspiraţie de natură infracţională alături de Rusia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

5 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...