SUA: Un mort şi 12 dispăruţi după răsturnarea unei nave în largul Louisiana

SUA: Un mort şi 12 dispăruţi după răsturnarea unei nave în largul Louisiana

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte doisprezece erau în continuare date dispărute miercuri, în largul statului american Louisiana, după ce o navă s-a răsturnat în Golful Mexic, relatează joi AFP şi Reuters.

Paza de coastă americană şi mai multe ambarcaţiuni private au plecat în căutarea supravieţuitorilor, membri ai echipajului navei industriale Seacor Power, cu o lungime de aproape 40 de metri, care s-a răsturnat în timpul unei furtuni în apropiere de Port Fourchon, la aproximativ 160 de kilometri sud de New Orleans.

Nava, cu 19 persoane la bord, a emis un semnal de pericol, marţi, în jurul orei locale 16:30, a declarat căpitanul Will Watson, căpitanul pazei de coastă. Condiţiile de navigaţie erau ''dificile'', a explicat el într-o conferinţă de presă.

În urma unei operaţiuni de salvare au fost salvate şase persoane, marţi seara.

 

Sursa foto: U.S. Coast Guard

''Din păcate, am recuperat un cadavru de la suprafaţa apei'', a spus căpitanul, adăugând că ''operaţiunile de căutare continuă pentru găsirea celorlalţi doisprezece'' membri ai echipajului.

''Facem tot ceea ce ne stă în putinţă'', a precizat Watson adăugând că în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare sunt utilizate toate ''resursele disponibile''.

El a precizat că există posibilitatea ca unele dintre persoanele date dispărute să fi rămas blocate în interiorul navei răsturnate.

Potrivit reprezentantului pazei de coastă, la momentul producerii incidentului, vântul bătea cu 129 de kilometri la oră.

Ambarcaţiunea este deţinută de compania Seacor Marine cu sediul în Houston.

''Suntem profund îndureraţi de vestea răsturnării vasului şi colaborăm îndeaproape cu paza coastă americană şi autorităţile locale oferind suport în cadrul operaţiunilor de salvare pentru localizarea apreciaţilor noştri membri'', a declarat pentru Reuters o purtătoare de cuvânt a companiei.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, sunt prognozate în continuare vânt puternic şi condiţii de grindină. O atenţionare de inundaţii rămâne în vigoare până joi dimineaţă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 Noi amănunte picante

4 ...

5 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley