SUA: Un parlamentar a decedat de COVID-19

SUA: Un parlamentar a decedat de COVID-19

Un parlamentar de Louisiana, decedat marţi de COVID-19 la vârsta de 41 de ani, a devenit primul membru al Congresului american mort de această boală în Statele Unite, ţara cea mai îndoliată de pandemie, relatează miercuri France Presse.

Republicanul Luke Letlow fusese ales în districtul 5 din statul Louisiana (sud) şi urma să depună jurământul duminică.

Guvernatorul Louisianei, John Bel Edwards, i-a anunţat moartea pe Twitter , scriind: "Cu inimă grea, @FirstLadyOfLA (Prima Doamnă a Lousianei) şi cu mine oferim condoleanţe familiei deputatului ales Luke Letlow, decedat după ce s-a luptat cu COVID-19".

Guvernatorul a indicat că a ordonat ca steagurile să fie coborâte în bernă în ziua înmormântării lui Letlow, care şi-a lăsat în doliu soţia şi doi copii mici.

Însuşi parlamentarul a anunţat pe 18 decembrie că un test de depistare a dat rezultat pozitiv pentru el şi că se afla în carantină acasă. El a fost internat în spital trei zile mai târziu.

Statele Unite au înregistrat o creştere îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus în ultimele luni.

Luni seară, ţara a înregistrat 19,5 milioane de cazuri şi 337.918 decese, de departe cel mai grav bilanţ din lume. În 24 de ore, s-au înregistrat 3.223 de morţi în plus (+1%).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...