SUA: Un senator republican doreşte un "răspuns militar copleşitor" în cazul unei acţiuni ostile a Iranului

SUA: Un senator republican doreşte un "răspuns militar copleşitor" în cazul unei acţiuni ostile a Iranului

Un senator apropiat preşedintelui american Donald Trump a afirmat luni că Iranul este responsabil de recentele acte ostile din Orientul Mijlociu şi a preconizat un "răspuns militar copleşitor" în cazul în care se va aduce atingere intereselor SUA, relatează AFP.

Lindsey Graham, senator republican, a precizat că a fost informat în acest sens de consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, John Bolton, un adept al folosirii forţei în relaţiile cu Teheranul.

"Este clar că în ultimele săptămâni Iranul a atacat oleoducte şi nave ale altor ţări şi că este la originea afluxului de ameninţări la adresa intereselor americane militare din Irak", a scris el pe Twitter.

"Dacă ameninţările iraniene contra persoanelor şi intereselor americane se concretizează, trebuie să aducem un răspuns militar copleşitor", a apreciat Lindsey Graham.

Riadul a acuzat Iranul că se află în spatele unui atac cu drone revendicat de rebelii houthi din Yemen, sprijiniţi de Teheran, contra unui oleoduct saudit.

Atacul a avut loc după o serie de "acte de sabotaj" nerevendicate din Golf care au lovit printre altele petroliere saudite.

Washingtonul nu a atribuit oficial aceste acte Teheranului, dar a acuzat Iranul în repetate rânduri că pregăteşte atacuri, în special prin intermediul aliaţilor săi, în regiuni din Orientul Mijlociu, ca de exemplu în Irak.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…