SUA: Vicepreședintele Mike Pence și-a angajat un avocat pentru ancheta privind legăturile cu Rusia

SUA: Vicepreședintele Mike Pence și-a angajat un avocat pentru ancheta privind legăturile cu Rusia

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, și-a angajat un avocat din afara sistemului juridic al administrației americane, pentru asistență în cadrul anchetei privind un presupus amestec al Rusiei în alegerile din SUA și posibile înțelegeri între Moscova și campania electorală a președintelui Donald Trump, scrie joi cotidianul Washington Post, citat de Reuters.

Pence și-a asigurat serviciile avocatului Richard Cullen, din statul Virginia, un fost procuror, a confirmat biroul vicepreședintelui pentru ziarul citat, prin purtătorul de cuvânt Jarrod Agen.

Trump și-a angajat în același context un avocat privat încă de luna trecută — pe Mark Kasowitz din New York.

Ancheta legată de Rusia este condusă de procurorul independent Robert Mueller. Investigații similare desfășoară, de asemenea, mai multe comisii din Congresul Statelor Unite. Miercuri, Washington Post a afirmat că în prezent președintele Trump este vizat direct de Mueller.

Potrivit lui Agen, "vicepreședintele este concentrat pe deplin asupra îndatoririlor sale (...) și speră într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...