SUA: Viitorul șef al FBI, Christopher Wray, promite să acționeze în numele unei ''justiții imparțiale''

SUA: Viitorul șef al FBI, Christopher Wray, promite să acționeze în numele unei ''justiții imparțiale''

Christopher Wray, numit de către președintele american Donald Trump în funcția de director al Biroului Federal de Investigații (FBI), a dat asigurări miercuri că va acționa în numele unei ''justiții imparțiale'', relatează AFP și Reuters.

''Dacă mi s-a oferit onoarea de a conduce această agenție, nu voi permite niciodată ca activitatea FBI-ului să fie condusă de altceva decât de fapte, lege și o justiție imparțială'', a subliniat Wray într-o declarație publică în cursul audierii sale de confirmare în Senat.

El a mai pus că ''va conduce o agenție independentă de care să fie mândru fiecare american''.

Wray, fost jurist în cadrul Departamentului de Justiție în timpul fostului președinte George W. Bush, a fost numit de către Donald Trump în locul lui James Comey, pe care actualul lider de la Casa Albă l-a destituit în luna mai, în contextul unei anchete referitoare la posibile legături între campania prezidențială din 2016 a lui Trump și Rusia.

Dacă va fi confirmat de Senat, Wray va avea dificila sarcină de a-i liniști pe cei peste 30.000 de angajați ai prestigioasei agenții, înființată în urmă cu peste o sută de ani și care este invidiată pentru independența sa, apoi opinia publică americană, care se teme ca nu cumva instituția să ajungă sub influența Casei Albe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale