SUA: Viitorul şef al Pentagonului va participa la întâlnirea NATO de la Bruxelles săptămâna care urmează

SUA: Viitorul şef al Pentagonului va participa la întâlnirea NATO de la Bruxelles săptămâna care urmează

Ministrul adjunct american însărcinat cu forţele terestre ale SUA, Mark Esper, care devine luni ministrul apărării în exerciţiu, se va duce la Bruxelles săptămâna viitoare pentru o întâlnire a miniştrilor apărării din cadrul NATO, a anunţat miercuri Pentagonul, citat de Reuters.

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi că Esper îl va înlocui pe secretarul apărării în exerciţiu Patrick Shanahan, care se retrage după ce au apărut informaţii în mass-media despre incidente de violenţă domestică în familia sa.

Shanahan va rămâne şeful în exerciţiu al Pentagonului până când Esper preia oficial funcţia luni.

Esper se va duce mai târziu în cursul săptămânii viitoare la reuniunea miniştrilor apărării NATO de la Bruxelles, a declarat Pentagonul într-un comunicat.

"Discuţiile se vor concentra pe întărirea angajamentului SUA de a consolida alianţa NATO, asigurând o mai mare împărţire echitabilă a sarcinilor, susţinerea pregătirii NATO şi abordarea problemelor de securitate regională", se arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro