SUA vor rata ţinta de vaccinare fixată de Biden până la 4 iulie, admite Casa Albă

SUA vor rata ţinta de vaccinare fixată de Biden până la 4 iulie, admite Casa Albă

Obiectivul stabilit de preşedintele american Joe Biden în mai ca 70% din populaţia adultă a Statelor Unite să fie vaccinată împotriva COVID-19 cu cel puţin o doză până la data de 4 iulie, ziua naţională, va fi ratat, a declarat marţi un responsabil al Casei Albe, transmite AFP.

Acest obiectiv va fi atins 'pentru adulţii de 27 de ani şi peste' până pe 4 iulie, a declarat Jeff Zients, coordonatorul luptei împotriva epidemiei al Casei Albe.

'Credem că ar mai dura câteva săptămâni în plus pentru a ajunge să avem 70% dintre toţi adulţii cu cel puţin o doză' primită, a adăugat el într-un briefing de presă.

Deocamdată, 65,4% dintre persoanele de 18 ani şi peste au primit cel puţin o doză din unul din cele trei vaccinuri autorizate în SUA.

Ritmul actual de vaccinare nu va permite însă atingerea pragului de 70% în mai puţin de două săptămâni. În urmă cu câteva zile, ritmul era de circa 850.000 de inoculări în medie, cifră în care erau incluşi copiii şi adolescenţii vaccinaţi de la vârsta de 12 ani cu serul Pfizer/BioNTech.

Joe Biden viza de asemenea ca 160 milioane de americani să fie vaccinaţi cu schema completă până la aceeaşi dată, obiectiv pentru care mai lipsesc 10 milioane de persoane şi care va fi atins, potrivit lui Zients, 'la mijlocul lui iulie'.

Din cele 50 de state federale, 16, precum şi capitala Washington D.C., au atins pragul de 70% dintre adulţi vaccinaţi cu cel puţin o doză. Este vorba mai ales de state situate pe cele două coaste, atlantică şi pacifică, aflate însă în mare decalaj faţă de state mai refractare, precum Mississippi, Alabama, Louisiana sau Wyoming.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…

5 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?