SUA vor vinde Arabiei Saudite tancuri și arme de peste un miliard de dolari

SUA vor vinde Arabiei Saudite tancuri și arme de peste un miliard de dolari

Statele Unite vor vinde Arabiei Saudite, o țară aliată din Golf, tancuri, vehicule blindate, mitraliere de mare calibru și muniție, reprezentând un contract de 1,15 miliarde de dolari, a anunțat marți Departamentul american al Apărării, potrivit AFP.

Conform procedurii americane în materie, Departamentul de Stat este cel care a aprobat această vânzare importantă de echipamente de apărare Riadului, contract care va fi concretizat prin acordul tehnic al Congresului, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

În detaliu, vânzarea vizează, între altele, '153 de structuri' de tancuri de tip Abrams, '153 de mitraliere de calibru 50 (12,7 mm)' — o armă automată de mare calibru care poate fi folosită în atacuri asupra obiectivelor terestre — '266 de mitraliere de calibru 7,62 mm', lansatoare de grenade, vehicule blindate și mii de muniții.

Valoarea totală a contractului este estimată la 1,15 miliarde de dolari (1 miliarde de euro), conform Pentagonului.

Tranzacția "va contribui la politica externă și la securitatea națională a SUA, permițând îmbunătățirea securității unui partener regional strategic care a fost și care continuă să fie un actor important pentru stabilitatea politică și progresele economice din Orientul Mijlociu", a precizat administrația americană.

Washingtonul nu a făcut totuși nicio referire exactă la participarea Riadului la coaliția internațională împotriva grupării Statul Islamic în Siria și Irak, și nici chiar la coaliția arabă pe care o conduce Arabia Saudită în Yemen.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...