SUA/alegeri: Donald Trump câștigă primarele republicane din Carolina de Sud

SUA/alegeri: Donald Trump câștigă primarele republicane din Carolina de Sud

Miliardarul Donald Trump a câștigat sâmbătă primarele prezidențiale republicane din Carolina de Sud, a doua victorie a sa din trei consultări, potrivit mai multor media americane, scrie AFP.

Candidatul se situează pe primul loc al primarelor, potrivit estimărilor unanime ale posturilor de televiziune CNN, Fox News, ABC și NBC, confirmând statutul de favorit la învestitură după victoria din New Hampshire la începutul lunii.

În fruntea sondajelor din vara anului trecut, Donald Trump confirmă la urne popularitatea sa printre alegătorii republicani în căutarea unui "outsider" antisistem pentru a-i reprezenta la Casa Albă.

Conform rezultatelor prezentate de CNN, după centralizarea rezultatelor din 40% din secțiile de votare el a obținut 34,4% din voturi, urmat senatorul de Texas Ted Cruz (21,7%) și senatorul de Florida Marco Rubio (21,2%).

Pe ultimele locuri s-au clasat fostul guvernator de Florida Jeb Bush (8,2%), guvernatorul de Ohio John Kasich (8,1%) și medicul în retragere Ben Carson (6,6%).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria