SUA/alegeri: Hillary Clinton câștigă în Mississippi

SUA/alegeri: Hillary Clinton câștigă în Mississippi

Hillary Clinton a câștigat primarele democrate din Mississippi, potrivit estimărilor difuzate de posturi americane de televiziune, unul din cele două scrutinuri organizate marți, alături de Michigan, de acest partid, scrie AFP.

Cele cinci mari canale americane au declarat-o pe Hillary Clinton învingătoare imediat după închiderea birourilor de vot din acest stat aflat în Sudul american. Săptămâna trecută, ea a câștigat statele aflate în aceeași zonă (Louisiana, Arkansas, Tennessee, Alabama)

În schimb, nicio estimare nu era disponibilă pentru primarele republicane, anunțând un rezultat strâns între Donald Trump și senatorul de Texas Ted Cruz.

La fel ca în alte state din Sud, Hillary Clinton își datorează victoria în special electoratului de culoare, care marți a reprezentat 69% dintre votanți, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne difuzate de CNN. Astfel, 89% dintre aceștia au votat pentru Hillary Clinton, un rezultat excepțional.

A fost a 13-a victorie din 21 de confruntări pentru fostul secretar de stat al SUA.

Michigan, stat din Nord și centru al industriei automobilelor, a votat de asemenea marți pentru primarele democrate și republicane.

Republicanii din Idaho (nord-vest) și Hawaii au organizat și ei consultări marți, rezultatele urmând să fie anunțate în următoarele ore, adaugă AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”