SUA/alegeri: Hillary Clinton câștigă primarele democrate din Nevada

SUA/alegeri: Hillary Clinton câștigă primarele democrate din Nevada

Candidatul democrat Hillary Clinton a câștigat consultările democrate care au avut loc sâmbătă în Nevada, reușind să tempereze valul de entuziasm pentru senatorul de Vermont Bernie Sanders, scrie AFP. Potrivit rezultatelor parțiale din 65% din secții, Hillary Clinton a obținut 52,2% dintre delegați, iar Bernie Sanders 47,8%.

"Tuturor celor care au participat în fiecare colț din Nevada cu hotărâre și cu sufletul: aceasta este victoria voastră. Vă mulțumesc", a scris fostul secretar de stat american pe contul său de Twitter.

Alegătorii republicani au votat în cealaltă parte a țării, în Carolina de Sud, unde miliardarul Donald Trump speră la o victorie, dacă nu la un triumf.

Sâmbătă a fost a treia zi a primarelor pentru Casa Albă, în vederea învestiturilor partidelor republican și democrat pentru prezidențialele din noiembrie, după Iowa și New Hampshire la începutul lunii. Democrații și republicanii votează decalat în aceste două state.

În Nevada, Partidul Democrat a organizat la orele prânzului reuniuni (caucus) ale alegătorilor unde simpatizanții fiecărui candidat se adună împreună, în loc să voteze pe buletine.

Birourile de vot din Carolina de Sud, unde au avut loc primare obișnuite, se vor închide la orele 19.00 (00.00 GMT).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu