SUA/alegeri: O veche scrisoare a lui George H.W. Bush amintește de vremurile campaniilor mai civilizate

SUA/alegeri: O veche scrisoare a lui George H.W. Bush amintește de vremurile campaniilor mai civilizate

În ultimele săptămâni ale unei campanii electorale foarte dure, o veche scrisoare adresată de George H.W.Bush succesorului său Bill Clinton a reapărut pe rețelele de socializare, trezind nostalgia multor americani după campaniile electorale mai elegante de altădată, notează AFP.

După afirmațiile fără precedent ale candidatului republican la președinție Donald Trump, care a pus la îndoială legitimitatea alegerilor și susține că nu știe dacă le va recunoaște rezultatul, această mică notiță scrisă de mâna lui George Bush senior lui Bill Clinton în 1993 revine în actualitate.

"Succesul dumneavoastră este succesul țării dumneavoastră", îi scria al 41-lea președinte al SUA. "Vă susțin total", adaugă el în mesajul adresat adversarului său care îl privase de un al doilea mandat la Casa Albă.

O fotografie a acestei scrisori foarte elegante, care poate fi văzută la biblioteca prezidențială Bush, a fost distribuită pe larg pe rețelele de socializare după ce un moderator de la radio a postat-o cu comentariul:" Citiți asta ! Gândiți-vă la ea! Elegantă scrisoare de predare a puterii din partea lui George H. W.Bush lui Bill Clinton. Este frumos".

"Ce ni s-a întâmplat în acești ultimi 20 de ani? Sunt uluit. Ce rușine!", a reacționat un alt utilizator de Twitter față de actuala campanie, a doua zi după ultima dezbatere televizată, foarte tensionată, de miercuri, între cei doi candidați la președinție.

Hillary Clinton distribuise deja o imagine a acestei scrisori în luna iunie, amintind că amabilul mesaj al lui George Bush senior a emoționat-o până la lacrimi la vremea respectivă: "Era acolo un sfat bun cu privire la faptul de a rămâne concentrat asupra a ceea ce este important, în pofida criticilor", scrisese ea pe Instagram alături de imaginea scrisorii. "Ei tocmai se bătuseră într-o campanie feroce." "Bill a câștigat, președintele Bush a pierdut. Într-o democrație așa se întâmplă", adăugase ea.

În această notă adresată succesorului său, George H.W. Bush îi exprima "sentimentul său de uimire și de respect" în momentul în care Bill Clinton intra în prestigiosul Birou Oval. "Vor exista momente foarte dure", adaugă el în mesaj. "Nu lăsați criticile să vă descurajeze sau să vă facă să deviați de la traseul dumneavoastră."

Bill Clinton nu a păstrat totuși această viziune romantică a Biroului Oval, în care a avut după câțiva ani o aventură cu stagiara Monica Lewinsky, comentează ironic AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Când oamenii văd la televizor că se poate / O poveste din România reală. Cu una care se visa procuror și alta care a devenit penală...

2 Surpriza de la Cotroceni / „Vreau să-i strâng mâna” / Pe cine a vrut să întâlnească în mod special Regele Charles al III-lea

3 Denisa de la „Bambi” povestește cum a ajuns milionară în euro

4 Se pregătește recunoașterea oficială a existenței extratereștrilor? NASA analizează peste 800 de fenomene inexplicabile

5 Profesorul Fukuyama / Ucraina va învinge!