SUA/alegeri: Trump vrea ca vicepreședinte un politician republican cu experiență și 'trece în revistă multe nume'

SUA/alegeri: Trump vrea ca vicepreședinte un politician republican cu experiență și 'trece în revistă multe nume'

Miliardarul american Donald Trump, aflat foarte aproape de a-și asigura învestitura Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, a dat asigurări miercuri că pentru funcția de vicepreședinte va avea în vedere un profesionist al politicii, capabil să se descurce în relațiile cu Congresul, transmite AFP.

Întrebat miercuri de postul de televiziune ABC, Trump a dat asigurări că posibilul său vicepreședinte va fi un republican și "foarte probabil o persoană cu experiență în politică".

"Aș vrea pe cineva care să aibă într-adevăr talent pentru a interacționa cu Senatul, pentru a interacționa cu Congresul, care să poată să facă votate legile", a spus Trump, insistând că nu are de gând să legifereze prin decrete precum președintele în funcție, Barack Obama.

Magnatul imobiliar și-a învins net ultimul adversar de calibru, Ted Cruz, în cel mai recent scrutin republican, organizat marți în statul Indiana, obligându-l pe senatorul de Texas să abandoneze cursa și să-i lase practic cale liberă pentru reunirea numărului de 1.237 de delegați necesar pentru a fi desemnat automat candidatul partidului pentru Casa Albă.

Stilul lui Trump, atacurile sale personale, ideile pe care le promovează au divizat profund Partidul Republican, pe care miliardarul a promis recent că îl va reuni. O alegere potrivită a persoanei pe care o va desemna ca vicepreședinte i-ar putea înlesni eliminarea reticențelor care îl vizează.

Miliardarul a susținut însă că nu a făcut deocamdată această alegere. Numele candidatului la postul de vicepreședinte este în general anunțat cu puțin timp înaintea Convenției, care va avea loc în luna iulie.

În emisiunea Fox and Friends, Donald Trump a declarat că "trece în revistă multe nume", dar s-a eschivat atunci când a fost întrebat în mod direct despre posibilitatea de a-l alege pe senatorul de Florida Marco Rubio, el însuși fost candidat până de curând în alegerile primare republicane și cu care miliardarul a avut schimburi foarte dure de replici.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...