SUA/arme: Bărbatul care a ucis opt oameni în saloane din Atlanta, condamnat pe viaţă pentru o parte din crime

SUA/arme: Bărbatul care a ucis opt oameni în saloane din Atlanta, condamnat pe viaţă pentru o parte din crime

Un bărbat din statul american Georgia acuzat că a ucis opt oameni în trei saloane de cosmetică din apropiere de Atlanta, în martie, a pledat "vinovat" marţi la patru acuzaţii de omucidere şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, informează dpa.

Robert Aaron Long, care are 22 de ani, a ajuns la un acord cu procurorii comitatului Cherokee din Georgia pentru a evita pedeapsa capitală în legătură cu patru dintre crimele din 16 martie, pentru care a primit "doar" patru pedepse consecutive de închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării, plus încă 35 de ani.

Tânărul ar putea fi însă condamnat la moarte în legătură cu celelalte crime.

Procuroarea districtuală Shannon Wallace a notat că Long a fost motivat de o "dependenţă de sex" - termen nerecunoscut oficial ca afecţiune medicală - şi nu de ură faţă de comunitatea asiatică, şase dintre victimele sale fiind femei de origine asiatică. "Nu a fost niciun fel de crimă motivată de ură", a conchis Wallace, amintind că la 16 martie bărbatul a intrat în salonul de masaj asiatic Young din Woodstock şi a deschis focul asupra "tuturor şi oricăror persoane pe care le-a văzut".

Long urmează să compară luna viitoare la tribunalul din comitatul Fulton, unde este acuzat că a ucis alte patru femei în două saloane, iar procuroarea districtuală Fani Willis a afirmat că va cere pedeapsa capitală pentru ceea ce consideră a fi crime motivate de ură. Potrivit lui Willis, Long, care este alb, şi-a ales victimele în funcţie de "rasa reală sau percepută, origine naţională, sex şi gen". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa