SUA/Colete suspecte: Fostul director pentru informaţii naţionale James Clapper denunţă incidente de "terorism intern"

SUA/Colete suspecte: Fostul director pentru informaţii naţionale James Clapper denunţă incidente de "terorism intern"

Fostul director american pentru informaţii naţionale James Clapper, destinatar al unui al 12-lea colet suspect adresat în ultimele zile unor personalităţi din diferite domenii din SUA opuse actualei administraţii, a apreciat vineri că este vorba de incidente "grave" de "terorism intern", transmit Reuters şi AFP.

Coletul suspect adresat lui Clapper a fost trimis la birourile din New York ale CNN, pentru care acesta lucrează în prezent ca analist.

"Oricine l-a criticat public pe preşedinte (Donald Trump) într-un fel sau altul trebuie să fie deosebit de vigilent şi să ia măsuri de precauţie, mai ales în ce priveşte corespondenţa", a mai spus Clapper, adăugând totuşi că nu vrea să "dramatizeze" situaţia şi că are încredere în poliţie.

Tot la sediul CNN a sosit, miercuri, un colet cu o bombă artizanală adresat fostului director al CIA John Brennan.

Potrivit FBI, pe cel puţin cinci dintre colete figurează la adresa expeditorului biroul din Florida al reprezentantei Debbie Wasserman Schultz, fostă preşedintă a Comitetului naţional democrat, forul de conducere al Partidului Democrat. Ministrul securităţii interne Kirstjen Nielsen a indicat joi seara că o bună parte din colete par să aibă ca punct de plecare statul Florida.

Nimeni nu a revendicat până acum trimiterea coletelor, care au fost interceptate înainte să ajungă în mâinile destinatarilor şi nimeni nu a fost rănit. Comisarul newyorkez James O'Neill, şeful NYPD, a menţionat că anchetatorii consideră dispozitivele artizanale aflate în colete drept "reale" şi nu o farsă, în timp ce analişti din sfera securităţii au afirmat că, având în vedere structura rudimentară, dispozitivele par mai curând menite să sperie decât să ucidă.

Partizani şi detractori ai preşedintelui republican se acuză reciproc că prin astfel de "false bombe" alimentează climatul toxic din SUA, pe măsură ce se apropie alegerile legislative de la jumătatea mandatului de la 6 noiembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...