SUA/Congres: Democrații au ocupat Camera Reprezentanților, cerând votarea unei legislații mai aspre împotriva armelor de foc

Situație de haos miercuri în Camera Reprezentanților a Congresului american, după ce un grup de democrați au apelat la o formă mai puțin obișnuită de protest, ocupând sala de ședințe pentru a cere votarea unei legislații mai aspre împotriva armelor de foc, după recentul masacru din Orlando, statul Florida, relatează DPA și Reuters.

Zeci de democrați au pus stăpânire pe sala de ședințe timp de peste 14 ore, așezați pe podea și protestând zgomotos, înainte ca președintele republican al Camerei, Paul Ryan, să închidă camerele de televiziune și microfoanele și să încerce aducerea la ordine a protestatarilor.

Aceștia au promis că vor continua până când liderii republicani vor permite un vot asupra legislației privind controlul armelor de foc, după masacrul din 12 iunie.

"Câte mame, câți tați mai trebuie să verse lacrimi de durere înainte ca noi să facem ceva? Am fost aleși să conducem, domnule președinte", a declarat Lewis, așezat pe podeaua Camerei Reprezentanților.

Paul Ryan a refuzat cererea democraților, forțând în schimb un vot asupra unui alt proiect legislativ.

Nici Senatul american nu a reușit luni să adopte o serie de legi mai aspre menite să îi împiedice pe suspecții de terorism să achiziționeze arme.

"Membrii noștri s-au strâns pe podeaua Camerei în semn de protest pentru faptul că nu putem nici măcar să supunem la vot, pentru că noi credem sincer că, dacă s-ar supune la vot, am câștiga", a declarat Nancy Pelosi, lidera minorității democrate, în fața Capitoliului, alături de familiile unor victime ale violențelor cu arme de foc.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a calificat protestul drept o reacție la frustrările adunate în ani de lipsă de acțiune în privința legislației armelor de foc.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze