SUA/destituire: Trump a avut mai puţine drepturi decât Iisus, a afirmat un congresman republican

SUA/destituire: Trump a avut mai puţine drepturi decât Iisus, a afirmat un congresman republican

Iisus a avut "mai multe drepturi" în faţa lui Ponţiu Pilat decât Donald Trump în faţa procedurii de destituire lansate de democraţi împotriva preşedintelui american, a afirmat miercuri un ales republican, provocând o vie controversă, notează AFP.

"Când Iisus a fost acuzat în mod fals de trădare, Ponţiu Pilat i-a dat lui Iisus ocazia să facă faţă acuzatorilor săi. În timpul acestui simulacru de proces, Ponţiu Pilat i-a acordat lui Iisus mai multe drepturi decât i-au acordat democraţii preşedintelui în această procedură", a spus Barry Loudermilk, congresman de Georgia, în cursul dezbaterii din Camera Reprezentanţilor, denunţând o anchetă parlamentară inechitabilă pentru miliardarul republican.

"Preşedintele a avut ocazia să vină pentru a depune mărturie... A refuzat să facă acest lucru", i-a răspuns Jerry Nadler, preşedintele democrat al Comisiei juridice care a redactat actul de punere sub acuzare.

Pe Twitter, un preot iezuit, James Martin, a estimat că "este absurd să compari tratamentul primit de preşedinte cu cel suport de Iisus".

"Ponţiu Pilat a ordonat ca Iisus să fie bătut, biciuit, închis, să meargă pe străzi purtându-şi crucea şi l-a crucificat pe această cruce până când a murit", a scris el.

"În plus, numai unul nu a păcătuit", a subliniat preotul.

Alesul de Pennsylvanie Fred Keller a afirmat la rândul său că se roagă pentru democraţii care vor vota punerea sub acuzare, citând din Evanghelia după Luca: "Şi Iisus a spus: Tată, iartă-i, pentru că nu ştiu ce fac".

Camera inferioară a Congresului a votat miercuri seară pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina