SUA/Masacru rasist: Acuzatul a compărut joi în faţa unui judecător; nouă audiere pe 9 iunie

SUA/Masacru rasist: Acuzatul a compărut joi în faţa unui judecător; nouă audiere pe 9 iunie

Tânărul adept al "supremaţiei albilor" acuzat că a ucis sâmbătă zece persoane de culoare la Buffalo, statul New York, a compărut joi în faţa unui judecător, care a stabilit pentru 9 iunie o nouă audiere de procedură, relatează AFP.

Payton Gendron, în vârstă de 18 ani, care a fost inculpat deja pentru "crimă cu premeditare", a fost adus din nou joi dimineaţa în faţa tribunalului din Buffalo pentru o audiere preliminară, ce a durat mai puţin de cinci minute şi la care nu a scos niciun cuvânt în faţa judecătorului Craig Hannah.

Şedinţa a fost publică şi difuzată pe postul de televiziune local WGRZ, iar în filmare se aude o voce care strigă: "Payton, eşti un laş" către tânărul îmbrăcat în combinezon portocaliu de deţinut, legat la mâini şi echipat cu o mască facială medicală.

La acuzaţia de crimă cu premeditare, pe care Gendron nu o recunoaşte, s-ar putea adăuga cea de "crimă rasistă motivată de ură" şi "act de terorism intern", aşa cum susţin poliţia şi procurorii.

Din totalul de 13 persoane împuşcate sâmbătă la supermarketul Tops din Buffalo - zece dintre ele mortal - 11 sunt persoane de culoare, iar crima a fost pregătită meticulos luni la rând, după cum arată sutele de mesaje difuzate pe internet de presupusul asasin.

În martie, tânărul a fost în "recunoaştere" la Buffalo, conducând în acest scop circa 300 de kilometri. El ar fi scris în mesajele postate, precum şi într-un manifest rasist care îi este atribuit că vrea să ucidă persoane de culoare şi are în vedere un cartier sărac din Buffalo, dată fiind proporţia sa de afro-americani.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 SURSE Premierul a cerut Ministerului de Finanțe o grilă de impozitare a pensiilor speciale