SUA/prezidenţiale 2020: Seth Moulton, democrat de Massachusetts, intră în cursa pentru Casa Albă

SUA/prezidenţiale 2020: Seth Moulton, democrat de Massachusetts, intră în cursa pentru Casa Albă

Congresmanul american Seth Moulton, democrat de Massachusetts şi un veteran al războiului din Irak, a intrat luni în cursa pentru nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale din SUA din 2020, îngroşând rândurile candidaţilor declaraţi care au ajuns la aproape 20, potrivit unei relatări a NBC, citată de agenţia Reuters.

Seth Moulton (40 de ani) intră defavorizat în cursa prezidenţială, deoarece numele său este puţin recunoscut pe plan naţional şi bilanţul său este mai mic faţă de cel al oponenţilor săi, care s-au aflat de ani de zile în Senatul SUA sau ca guvernatori.

Licenţiat în fizică al Universităţii Harvard în 2001, Moulton a fost ales pentru prima dată în Congres în 2014. După ce în 2018 democraţii au preluat controlul Camerei Reprezentanţilor, Moulton a condus, fără succes, eforturile de înlăturare a lui Nancy Pelosi din funcţia de lider al partidului în Cameră.

Din 2001 până în 2008, Moulton a fost înrolat în corpul puşcaşilor marini. În cadrul cursei sale pentru Congres în 2014, a devenit un critic vocal al războiului din Irak, spunând că nu ar mai trebui desfăşurate trupe în ţara respectivă.

Moulton a militat de asemenea pentru legi mai stricte privind armele, afirmând că civilii nu ar trebui să deţină arme de tip militar.

Susţinător al legalizării marijuanei, Moulton a declarat la staţia din Boston a radioului public, WGBH, în 2016 că a fumat iarbă când era la colegiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...