SUA/prezidențiale: Dezbatere republicană tensionată înainte de New Hampshire

SUA/prezidențiale: Dezbatere republicană tensionată înainte de New Hampshire

Șapte candidați republicani la Casa Albă s-au înfruntat sâmbătă seară într-o a opta dezbatere destul de tensionată, înaintea alegerilor primare programate marți în New Hampshire. Senatorul de Florida Marco Rubio a fost ținta criticilor, atacat de adversarii săi după ce a obținut un scor mai bun decât era de așteptat în Iowa, primul stat care a votat lunea trecută.

"El pur și simplu nu are experiență", a declarat guvernatorul de New Jersey Chris Christie. Ca senator, "nu ați fost implicat în nicio decizie majoră", a insistat el la adresa lui Marco Rubio.

"Marco Rubio este un politician talentat, dar deja l-am avut pe Barack Obama" tânăr senator, a spus la rândul său fostul guvernator de Florida Jeb Bush, punând de asemenea în față experiența sa în domeniu.

"Când aș deveni președinte al Statelor Unite, va trebui să ne însușim din nou toate lucrurile ce au făcut din America să fie cea mai mare țară din lume", a declarat la rândul său Marco Rubio, concentrându-și atacurile asupra lui Barack Obama.

Donald Trump a intrat de asemenea în dezbatere ca având "cel mai bun temperament" pentru a deveni președinte.

Dezbaterea televizată de sâmbătă a fost deosebit de importantă: micul stat New Hampshire (nord-estul SUA) este al doilea care votează în maratonul lung ce va desemna candidații, republican și democrat, la alegerile prezidențiale din 8 noiembrie pentru a-i succeda lui Barack Obama, notează AFP.

Ea dă de obicei tonul pentru restul, când candidații cei mai slabi de multe ori nu supraviețuiesc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...