Substanţe explozive şi inflamabile, găsite de procurorii DIICOT la locuinţa bărbatului care a ameninţat cu un atac cu rachetă

Substanţe explozive şi inflamabile, găsite de procurorii DIICOT la locuinţa bărbatului care a ameninţat cu un atac cu rachetă

Procurorii DIICOT au găsit materiale explozive şi inflamabile la locuinţa bărbatului care a sunat, în luna martie, la o fundaţie şi un hotel din centrul Capitalei şi a ameninţat că va executa un atac cu rachetă în numele organizaţiei"Vlad Ţepeş".

Potrivit unui comunicat al DIICOT, inculpatul a fost reţinut joi pentru 24 de ore, urmând să fie dus vineri la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În urma efectuării percheziţiei domiciliare , din data 10.04.2019, la locuinţa inculpatului A.O.N, situată pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate, în scopul prevăzut la art. 32 alin. 1 din Legea nr. 535/2004", declară DIICOT.

Procurorii au reţinut că bărbatul a transmis mesajele de ameninţare în numele organizaţiei "Vlad Ţepeş", iar la percheziţia domiciliară au fost identificate înscrisuri olografe privind solicitarea sumei de 30.000 euro (echivalent bitcoin) în numele aceleiaşi organizaţii.

Conform DIICOT, pe 1 martie, la ora 15,52, Secţia 1 Poliţie Bucureşti a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la sediul unei fundaţii din Bucureşti a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiei respective.

De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp, ora 15,56, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată că la un hotel situat pe Calea Dorobanţilor a fost primit un alt apel telefonic, tot cu mesaj audio, conform căruia va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona.

La finalul mesajului audio se preciza că organizaţia "Vlad Ţepeş" revendică atentatul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?