"Succesoarea" Angelei Merkel şi-a oficializat candidatura la preşedinţia Uniunii Creştin Democrate

"Succesoarea" Angelei Merkel şi-a oficializat candidatura la preşedinţia Uniunii Creştin Democrate

Annegret Kramp-Karrenbauer, prezentată drept "succesoarea" Angelei Merkel, şi-a oficializat miercuri, la Berlin, candidatura pentru preşedinţia Uniunii Creştin-Democrate (CDU), asumându-şi legătura cu cancelarul federal german, informează miercuri AFP.

Supranumită "AKK", dar şi "Merkel 2" sau "Merkel bis", Annegret Kramp-Karrenbauer, care este din februarie secretar general al partidului, se numără printre favoriţii la succesiunea liderei germane Angela Merkel, care a renunţat la sfârşitul lui octombrie să candideze pentru conducerea partidului, ce se va reuni în congres în decembrie.

Annegret Kramp-Karrenbauer, 56 de ani, originară din landul Saar, a adresat omagii Angelei Merkel, a cărei "eră", a recunoscut ea, se apropie de sfârşit, atât în cadrul partidului, cât şi la conducerea ţării. "Astăzi, este clar (...) că Angelei Merkel trebuie să i se mulţumească pentru multe lucruri", a estimat ea, asumând o continuitate cu linia trasată de cancelarul federal. "Te ridici întotdeauna pe umerii predecesorului tău", a justificat Annegret Kramp-Karrenbauer, ai cărei detractori o critică pentru lipsa de carismă.

Ea a explicat în timpul unei conferinţe de presă că vrea să deschidă "un nou capitol" în această continuitate, în timp ce principalii săi rivali, Friedrich Merz şi Jens Spahn, vor în mod clar să întoarcă pagina, primul evocând "o reînnoire", al doilea "un nou start".

Fără a formula critici directe împotriva Angelei Merkel, care în urma unei înfrângeri electorale a fost nevoită să-şi anunţe retragerea politică după 13 ani de conducere, "AKK" şi-a fixat drept priorităţi securitatea, prosperitatea economică, relansarea proiectului european, digitalizarea şi problema integrării, într-un context de ascensiune a extremei drepte.

Alegerea noului lider al CDU de către circa o mie de delegaţi ai partidului va avea loc între 7 şi 8 decembrie, la Hamburg.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …