Suceava: 1.300 locuințe, fără energie electrică; iazul de decantare de la Tărnicioara, monitorizat

Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a declarat presei, luni, că se acționează în toate localitățile afectate de furtunile și ploile puternice din ultimele ore, pentru limitarea efectelor inundațiilor, un punct sensibil fiind cel de la iazul de decantare de la Tărnicioara.

Potrivit prefectului, iazul de decantare de la Tărnicioara ar putea produce pagube mari în situația în care s-ar acumula apă în exces. Aici s-au curățat gurile de evacuare a apei și se monitorizează situația în permanență.

Harasim a spus că luni la prânz erau nealimentate cu energie electrică 1.300 de locuințe, fiind afectate linii de joasă tensiune din cauza căderilor de arbori sau de crengi, iar echipele E.ON lucrează pentru reluarea alimentării.

Totodată, prefectul a spus că luni s-a intervenit circa trei ore pentru deblocarea de pietre căzute de pe versant pe DN 17, în comuna Iacobeni, drumul în prezent fiind practicabil.

O altă problemă s-a înregistrat pe DN 17A, în zona localității Vatra Moldoviței, în dreptul lucrărilor la un pod și unde devierea de la traseu a fost colmatată și a fost necesar să se acționeze pentru deblocarea acesteia.

Totodată, prefectul a spus că, în prezent, se acționează și în cartierul humorean Voroneț, pentru ca mașinile rămase pe o parte a pârâului Voroneț, după ce podul s-a rupt, să poată fi scoase, cel mai probabil prin vad.

Prefectul a făcut un apel la primarii din localitățile afectate să întocmească și să trimită rapoartele operative cu pagubele produse în localități, astfel încât, ulterior, comisiile să se deplaseze pentru evaluarea acestora.

Harasim a cerut primarilor să intervină pentru ajutorarea populației și să dispună măsuri pentru readucerea în stare de funcționare a infrastructurii afectate.

În localitățile afectate intervin comitetele locale pentru situații de urgență, reprezentanți ISU Suceava, ai SGA Suceava și că sunt pregătiți să intervină jandarmii și silvicultorii dacă va fi nevoie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

2 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

3 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

4 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

5 VIDEO Protest al „valorilor” angajate de PSD la Ministerul Dezvoltării, după ce au primit ordinele de „evacuar…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză