Suceava: 31 de călugări de la Mănăstirea Putna, internaţi cu COVID-19 la SJU

Suceava: 31 de călugări de la Mănăstirea Putna, internaţi cu COVID-19 la SJU

Un număr de 31 de călugări de la Mănăstirea Putna au fost internaţi în noaptea de joi spre vineri în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, după ce au fost confirmaţi pozitiv la testarea SARS-CoV-2.

Directorul executiv interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Suceava, Manuela Trifan, a declarat, vineri, că testarea comunităţii din Mănăstirea Putna s-a decis săptămâna trecută, după ce un bărbat care sălăşluia acolo a murit şi s-a dispus ancheta epidemiologică.

Totodată, la începutul săptămânii trecute, un călugăr de la Mănăstirea Putna, în vârstă de 52 de ani, diagnosticat cu COVID-19 şi aflat în stare gravă, a fost transferat cu elicopterul la Institutul ''Matei Balş'' din Bucureşti.

Potrivit directorului DSP Suceava, călugării au fost transportaţi de mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, nu prezentau forme grave de boală, o parte din aceştia fiind chiar asimptomatici. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria