Suceava: 566 cazuri COVID-19 în evoluţie în judeţ; 1.894 persoane declarate vindecate

Suceava: 566 cazuri COVID-19 în evoluţie în judeţ; 1.894 persoane declarate vindecate

Numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu este de 350 de persoane, iar 14.926 au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri de la instituirea stării de urgenţă şi până în prezent, a anunţat, joi, Prefectura Suceava.

Totodată, în carantină instituţionalizată sunt plasate 737 de persoane, iar alte 2.306 persoane au ieşit din carantină până în prezent.

Sursa citată a precizat că, în judeţ s-au efectuat, până în prezent, 15.612 teste, iar conform situaţiei repartizării cazurilor confirmate de COVID-19 până pe 14 mai şi a celor rămase în evoluţie până la această dată, întocmită de către DSP Suceava, la nivelul judeţului se înregistrează un număr de 566 de cazuri COVID-19 în evoluţie.

Potrivit Prefecturii, până în prezent sunt declarate vindecate 1.894 de persoane.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pe raza judeţului Suceava au acţionat 387 de poliţişti, 116 jandarmi, 4 poliţişti de frontieră, 106 poliţişti locali şi 28 militari MApN.

În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate în contextul evoluţiei COVID-19, în ultimele 24 de ore, în 55 misiuni, cele mai multe (31%) pentru verificarea respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină, au fost verificate 395 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse şi a fost aplicată o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate şi aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 101.080 lei, fiind constatate şi două infracţiuni în context.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava şi pentru asigurarea zonei de protecţie au constatat trei fapte de natură contravenţională, valoare totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate fiind de 1.305 lei. Totodată, s-a constatat o infracţiune. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc