Suceava: Cercetare penală in rem pentru ucidere din culpă, după moartea seminaristului accidentat la Mănăstirea Putna

Procurorii din Rădăuți cercetează in rem pentru ucidere din culpă moartea accidentală, la Mănăstirea Putna, a unui elev seminarist, dar și infracțiunile de neluare a măsurilor legale de securitate în muncă.

Într-un comunicat remis AGERPRES, vineri, de Parchetul Tribunalului Suceava, se arată că pe 11 august, la ora 13,18, lucrătorii Postului de poliție Putna au fost anunțați de ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Rădăuți cu privire la faptul că Spitalul Județean Suceava a sesizat telefonic că, în cursul aceleiași zile, la această unitate medicală a fost adus un tânăr de 17 ani diagnosticat cu ''contuzie toraco-cervicală, secțiune carotidă'', în urma unei vătămări corporale suferite pe raza comunei Putna.

Din verificări s-a stabilit că tânărul este elev la Seminarul Teologic Ortodox ''Sf. Vasile cel Mare'' Iași și, de aproximativ o săptămână, se afla la Mănăstirea Putna unde desfășura activități de voluntariat.

Pentru cercetări în vederea clarificării împrejurărilor în care s-a produs vătămarea elevului s-a întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în acest caz cercetările fiind continuate de lucrătorii Postului de poliție Putna, care pe 11 august au început urmărirea penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Ulterior, pe 15 august, având în vedere că tânărul a murit, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din infracțiunea de vătămare corporală din culpă în infracțiunea de ucidere din culpă.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus pe 16 august preluarea cauzei în urmărire penală proprie a procurorului, care pe 16 august a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă, prev. de art. 192 al.1 Cod penal, în ucidere din culpă, prev. de art. 192 al.2 Cod penal, respectiv ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exercițiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activități, precum și începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Urmărirea penală se desfășoară cu sprijinul organelor de poliție și a organelor de specialitate din cadrul ITM Suceava.

Conducerea Mănăstirii Putna preciza, miercuri, într-un comunicat remis presei că Sebastian Lungu, elev la Seminarul Teologic Iași, a venit la mănăstire și a solicitat să participe o lună la activitățile mănăstirii, semnând contract de voluntariat pentru perioada 1 — 31 august 2017.

Totodată, conducerea Mănăstirii a menționat că, pe 11 august, accidentul a fost comunicat ITM Suceava și Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ca eveniment cu incapacitate temporară de muncă, iar pe 14 august, când a survenit decesul, s-a transmis din nou comunicare către ITM Suceava, conform prevederilor legale.

AGERPRES / (AS — autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

4 Războiul din justiție

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări