Suceava: DGASPC angajează personal după ce peste 400 de beneficiari şi cadre de îngrijire din două centre au COVID-19

Suceava: DGASPC angajează personal după ce peste 400 de beneficiari şi cadre de îngrijire din două centre au COVID-19

DGASPC Suceava angajează personal de specialitate fără concurs, pentru o perioadă de trei ani, pentru centrele în care va apărea această necesitate ca urmare a internării în spital a personalului diagnosticat pozitiv, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Daneliuc.

Sursa citată a precizat că procedura de angajare fără concurs a personalului de specialitate, conform legislaţiei specifice stării de urgenţă, a fost analizată într-o şedinţă operativă, luni, cu reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Suceava, pentru a se putea asigura necesarul de cadre din centrele CRRN Sasca Mică şi CRRN Costâna.

Daneliuc a spus că, la fel ca la CRRN Sasca Mică, a fost numit un coordonator şi la CRRN Costâna, care are rolul de a monitoriza activitatea angajaţilor, de a comunica cu personalul din tură pentru a identifica din timp problemele şi nevoile care apar, pentru a le semnala şi rezolva în cel mai scurt timp.

În structura DGASPC Suceava, la nivelul judeţului, sunt 41 de locaţii de tip rezidenţial şi familial pentru copii (centre, case de tip familial, apartamente de tip familial sau social) coordonate de către nouă şefi de serviciu şi 12 locaţii pentru adulţi cu dizabilităţi, coordonate de către opt şefi de serviciu.

''Conducerea direcţiei, de la începutul stării de urgenţă, ţine legătura zilnic cu toţi şefii de serviciu, raportările privind starea de sănătate a beneficiarilor şi a angajaţilor făcându-se de două ori pe zi, dimineaţa şi seara sau ori de câte ori apare vreo situaţie neprevăzută, situaţia fiind centralizată zilnic şi transmisă forurilor superioare. De aceea, coordonarea centrelor de câte un specialist din cadrul DGASPC Suceava, are rolul de a întări capacitatea de comunicare, gestionare probleme şi identificare de soluţii în timp util, atât în ceea ce priveşte activitatea personalului, dar şi în ceea ce priveşte condiţiile de cazare, echipament, materiale'', a spus Daneliuc, adăugând că ''stocul de echipamente şi materiale protecţie, igienă şi dezinfecţie este asigurat pe o perioadă destul de îndelungată''.

Peste 400 de beneficiari şi angajaţi de la centrele de recuperare şi reabilitare din Sasca Mică şi Costâna au fost declaraţi pozitiv la testul Sars CoV 2, în ultima săptămână, ceea ce a condus la un deficit al personalului de îngrijire şi implicit la necesitatea angajărilor în cel mai scurt timp. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...