Suceava: Doi minori cărora li s-ar fi administrat substanțe interzise de către mamă sunt în atenția DGASPC

Suceava: Doi minori cărora li s-ar fi administrat substanțe interzise de către mamă sunt în atenția DGASPC

Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava are în atenție cazul a doi copii minori asupra cărora planează suspiciunea că li s-ar fi administrat substanțe interzise, a declarat, vineri, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituției, Nicoleta Daneliuc.

Potrivit acestuia, DGASPC Suceava a înregistrat o sesizare anonimă, din data de 7 martie, cu privire la situația a doi copii cu vârste de 11 și 15 ani, cărora li s-ar fi administrat ''diverse substanțe''.

Reprezentantul DGASPC a spus că specialiștii din cadrul Serviciului Urgențe al DGASPC Suceava au luat legătura cu părinții celor doi minori, ''care au înțeles faptul că este necesară colaborarea în acest caz'', iar aceștia s-au prezentat cu copiii la Spitalul Județean de Urgență Suceava în vederea efectuării analizelor.

''Având în vedere rezultatele toxicologice preliminare ale analizei la urină, am investit Instanța Judecătorească Suceava în vederea soluționării cauzei, în temeiul documentelor în a căror posesie am intrat până în acest moment. În funcție de hotărârea instanței, vom dispune măsurile care se impun pe cale de consecință'', a spus Daneliuc.

Ședința în care instanța a judecat cererea DGASPC Suceava de preluare a copiilor în sistemul de protecție s-a desfășurat, vineri, 17 martie, dar potrivit sursei citate, juristul instituției nu a fost prezent în sală.

''Juristul nu a fost, nu cunoaște decizia instanței și așteaptă un comunicat oficial'', a declarat, pentru AGERPRES, Nicoleta Daneliuc.

Pe de altă parte, surse apropiate părinților au afirmat că instanța de judecată a respins cererea DGASPC Suceava, copiii urmând să rămână, deocamdată, în familie.

Totodată, reprezentantul DGASPC a spus că s-a luat legătura și cu reprezentanții școlii unde învață cei doi copii, de unde li s-a confirmat faptul că ''aceștia începuseră să aibă absențe școlare și prezentau o stare de oboseală''.

Daneliuc a menționat că, luni, 20 martie, la DGASPC Suceava sunt așteptați copiii și părinții lor pentru a demara un program de consiliere cu psihologi din cadrul Serviciului de Urgențe al instituției.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a confirmat faptul că mama copiilor este șeful Centrul Medical Suceava al MAI, Lorena Adriana Bîrleanu.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat pentru AGERPRES că nu cunoaște acest caz și că doar ''a auzit niște zvonuri'' în legătură cu medicul Bîrleanu și copiii acesteia. Potrivit acestuia, Lorena Adriana Bîrleanu are în subordine alți șase medici, care au înregistrați aproximativ 1.300 de polițiști, 800 de jandarmi și 800 de pompieri, dar și alți angajați sau foști angajați ai structurilor MAI.

Medicul Bîrleanu nu a putut fi contactat pentru a avea un punct de vedere în legătură cu suspiciunile că le-ar fi administrat substanțe interzise copiilor săi.

AGERPRES / (AS, A — autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu