Suceava: Dosare penale pentru persoane care au părăsit zona de carantină şi pentru o asistentă care nu a respectat autoizolarea

Suceava: Dosare penale pentru persoane care au părăsit zona de carantină şi pentru o asistentă care nu a respectat autoizolarea

Mai multe persoane au fost sancţionate contravenţional pentru că nu au respectat prevederile ordonanţelor militare, iar în două cazuri au fost instrumentate dosare pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Găşpărel.

Potrivit acesteia, duminică, echipe mixte la care au participat 270 de poliţişti, 102 poliţişti locali, 36 de militari ai MApN şi 140 de jandarmi au verificat persoanele aflate în autoizolare la domicliu şi locaţiile de carantinare, fiind vizate 2.793 de persoane aflate în autoizolare şi/sau carantinare, precum şi 62 de societăţi comerciale.

În urma acţiunilor de verificare au fost aplicate 229 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 682.500 lei, pentru încălcarea prevederilor privind circulaţia persoanelor şi au fost întocmite două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor. Un dosar a fost deschis pentru persoanele care nu au respectat măsura carantinării şi au fost identificate pe aeroportul din Sibiu şi al doilea dosar a fost deschis pentru o asistentă medicală care nu a respectat măsura autoizolării la domiciliu şi a fost identificată în afara domiciliului.

De asemenea, pentru două persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu s-a dispus măsura carantinării.

Totodată, Diana Găşpărel a informat că, în judeţ, se află în izolare voluntară la domiciliu 2.289 de persoane, iar până în prezent au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri 9.356 persoane.

Numărul de persoane aflate în carantină instituţionalizată este de 1.087, cu 46 mai puţin decât la ultima raportare, iar de sub incidenţa acestei măsuri au ieşit, după obţinerea avizului epidemiologic, 689 de cetăţeni.

De asemenea, au fost externate din spital 384 de persoane, iar 70 au fost declarate vindecate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...