Suceava: Două persoane cu COVID-19 au refuzat internarea şi două mămici infectate au cerut externarea la 3 zile după naştere

Suceava: Două persoane cu COVID-19 au refuzat internarea şi două mămici infectate au cerut externarea la 3 zile după naştere

Şase persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost internate în spital, în ultimele 24 de ore, iar alte 13, declarate vindecate, au fost externate, a informat, marţi, Prefectura Suceava.

Totodată, sursa citată precizează că, din totalul celor 529 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, 101 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19, iar 129 de pacienţi sunt în zona tampon.

În Secţia ATI a SJU Suceava sunt internaţi şapte pacienţi, toţi fiind ventilaţi mecanic.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 16 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi opt persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Potrivit DSP Suceava, două persoane diagnosticate cu COVID-19 au refuzat internarea la Spitalul Municipal Rădăuţi, iar alte două paciente diagnosticate pozitiv la noul coronavirus, care au născut la SJU Suceava, au solicitat externarea la trei zile, nou născuţii fiind negativi la testul COVID-19.

Prefectura Suceava a precizat că persoanele suspecte de COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi COVID-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Conform distribuţiei cazurilor COVID-19 pe unităţi administrativ teritoriale (UAT), dintre cele 114 UAT-uri din judeţ, 53 nu au niciun caz de infecţie cu noul coronavirus în evoluţie, 32 au câte un caz în evoluţie, 22 au sub cinci cazuri, patru au sub zece cazuri, iar trei au peste zece cazuri în evoluţie.

În cursul zilei de 13 iulie au acţionat pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2 şi verificarea modului de respectare a măsurilor de protecţie poliţişti, jandarmi, lucrători ISU şi specialişti din cadrul ITM, DSP, DSVSA, fiind verificate 41 de societăţi comerciale şi aplicate cinci sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de către agenţii economici, în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, Poliţia de Frontieră Suceava a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii răspândirii pandemiei de COVID-19, în PTF Siret, în colaborare cu reprezentanţi ai DSP Suceava, fiind verificaţi 25 de şoferi de TIR-uri şi autocamioane în vederea prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 şi a modului de respectare a măsurilor de protecţie, fără a fi aplicate sancţiuni contravenţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…