Suceava: Maternitatea Fălticeni nu a primit aviz sanitar de funcționare

Suceava: Maternitatea Fălticeni nu a primit aviz sanitar de funcționare

Maternitatea din Fălticeni va fi deschisă cel mai devreme luni după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a amânat eliberarea avizului sanitar de funcționare, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituției, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Potrivit sursei citate, după verificarea probelor ridicate în urmă cu o săptămână s-a constat că acestea nu sunt corespunzătoare, fiind depistate ''bacterii coniforme'' pe unele piese de mobilier din saloanele pentru mame.

Zorescu a spus că în cursul zilei de miercuri s-a recoltat un nou set de probe pentru a verifica dacă sunt corespunzătoare după implementarea recomandărilor de conformare.

Totodată, Zorescu a precizat că nu s-au găsit bacterii pe instrumentar sau aparatura medicală, iar angajații sunt sănătoși.

Ea a mai menționat că, în situația în care vor fi îndeplinite toate criteriile impuse de legislația în vigoare, maternitatea va putea fi deschisă, dar nu mai devreme de 5 iunie, când s-ar putea finaliza procesarea probelor.

Maternitatea din Fălticeni, care a fost inaugurată oficial pe 19 mai în prezența ministrului Sănătății, Florian Bodog, va funcționa în clădirea unei foste școli, iar lucrările de construcție privind reamenajarea și recompartimentarea spațiilor pentru asigurarea circuitelor funcționale au început în a doua parte a anului 2016, costurile totale, de aproximativ 2 milioane de lei, fiind suportate de la bugetul local.

Maternitatea Fălticeni are o capacitate de 57 de paturi, dintre care 35 sunt în Compartimentul de Obstetrică-ginecologie, 17 la Compartimentul de Neonatologie și cinci la ATI.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

3 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

4 Generalul din fruntea Armatei Poloniei: „Ne-am luat valizele cu bani și mergem, la dracu în praznic, în jurul lumii și încercăm să cumpărăm”

5 VIDEO Voi vedeți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”?