Suceava: Maternitatea Fălticeni nu a primit aviz sanitar de funcționare

Maternitatea din Fălticeni va fi deschisă cel mai devreme luni după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a amânat eliberarea avizului sanitar de funcționare, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituției, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Potrivit sursei citate, după verificarea probelor ridicate în urmă cu o săptămână s-a constat că acestea nu sunt corespunzătoare, fiind depistate ''bacterii coniforme'' pe unele piese de mobilier din saloanele pentru mame.

Zorescu a spus că în cursul zilei de miercuri s-a recoltat un nou set de probe pentru a verifica dacă sunt corespunzătoare după implementarea recomandărilor de conformare.

Totodată, Zorescu a precizat că nu s-au găsit bacterii pe instrumentar sau aparatura medicală, iar angajații sunt sănătoși.

Ea a mai menționat că, în situația în care vor fi îndeplinite toate criteriile impuse de legislația în vigoare, maternitatea va putea fi deschisă, dar nu mai devreme de 5 iunie, când s-ar putea finaliza procesarea probelor.

Maternitatea din Fălticeni, care a fost inaugurată oficial pe 19 mai în prezența ministrului Sănătății, Florian Bodog, va funcționa în clădirea unei foste școli, iar lucrările de construcție privind reamenajarea și recompartimentarea spațiilor pentru asigurarea circuitelor funcționale au început în a doua parte a anului 2016, costurile totale, de aproximativ 2 milioane de lei, fiind suportate de la bugetul local.

Maternitatea Fălticeni are o capacitate de 57 de paturi, dintre care 35 sunt în Compartimentul de Obstetrică-ginecologie, 17 la Compartimentul de Neonatologie și cinci la ATI.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

3 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

4 Iluzie optică?

5 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația