Suceava: Mii de consumatori fără curent electric în județ, din cauza viscolului

Suceava: Mii de consumatori fără curent electric în județ, din cauza viscolului

Peste 9.000 de consumatori au rămas, duminică, fără energie electrică în județul Suceava, dintre care câteva sute în municipiul reședință, a declarat pentru AGERPRES prefectul Constantin Harasim.

El a spus că echipele E.ON se află în teritoriu pentru a remedia avariile.

Totodată, circulația rutieră în zona de munte a județului Suceava se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunată din cauza zăpezii, iar în zona de responsabilitate a Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc se acționează cu 14 utilaje de deszăpezire.

Potrivit prefectului, autovehiculele mari au avut dificultăți, în cursul dimineții de duminică, pe tronsonul Vatra Dornei — Mestecăniș, TIR-urile circulând cu viteză mică. În jurul orei 7,30, s-a luat decizia ca traficul greu să fie oprit pentru o jumătate de oră, astfel încât utilajele de deszăpezire să poată interveni pentru îndepărtarea zăpezii de pe șosea.

Aceeași decizie s-a luat și pentru tronsonul Câmpulung Moldovenesc — Pasul Mestecăniș.

Prefectul a spus că nu s-au semnalat probleme deosebite în urma ninsorii căzute în ultimele ore, iar autovehiculele grele erau echipate corespunzător.

Constantin Harasim a precizat că s-a dispus și suplimentarea numărului de utilaje de deszăpezire care acționează în zonă.

Și pe DN 18, pe raza localității Cârlibaba, traficul a fost întrerupt temporar pentru a se degaja carosabilul, după ce mai mulți arbori au fost doborâți de vânt și au blocat drumul.

Județul Suceava se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol până la ora 18,00 și de cod galben până duminică seara, la ora 20,00.

AGERPRES/(A, AS — autor: Silvia Marcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /