Suceava: Peste 1.500 de persoane au ieşit din carantină, de la instituirea măsurii; în prezent, sunt aproape 500

Suceava: Peste 1.500 de persoane au ieşit din carantină, de la instituirea măsurii; în prezent, sunt aproape 500

Peste 1500 de persoane au ieşit din carantină instituţionalizată, în judeţul Suceava, de la instituirea stării de urgenţă, în prezent mai fiind sub incidenţa acestei măsuri aproape 500.

În prezent, sunt plasate în carantină instituţionalizată 490 de persoane, iar de sub incidenţa acestei măsuri au ieşit, de la instituirea stării de urgenţă şi până în prezent, 1.529 de persoane, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Găşpărel.

Totodată, un număr de 11.939 de persoane au ieşit din autoizolare la domiciliu, iar alte 1.187 se află în prezent sub incidenţa acestei măsuri.

''Au fost externate din spital 703 de persoane şi au fost declarate vindecate 237 de persoane'', a mai precizat sursa citată.

Potrivit Prefecturii Suceava, pe raza judeţului au acţionat 302 poliţişti, 68 jandarmi, 4 poliţişti de frontieră, 92 de poliţişti locali şi 19 militari MApN, constituite în 211 patrule, din care 128 patrule de poliţie, 43 patrule mixte (din care 13 patrule mixte poliţist - jandarm, 4 patrule mixte poliţist - poliţist de frontieră şi 26 patrule poliţist - poliţist local), 30 patrule independente de jandarmi şi 33 patrule de poliţie locală.

În ce priveşte activităţile desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19, au fost verificate 765 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse şi nu au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare. S-au constatat şi aplicat 92 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 178.020 lei, din care, peste 90%, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava şi pentru asigurarea zonei de protecţie a constatat opt fapte de natură contravenţională (5 pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie şi 3 alte contravenţii în context). Valoare totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 23000 lei, din care 16.000 pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro