Suceava: Peste 300 de poliţişti, ajutaţi de un elicopter, acţionează pentru combaterea delictelor silvice şi respectarea carantinei

Suceava: Peste 300 de poliţişti, ajutaţi de un elicopter, acţionează pentru combaterea delictelor silvice şi respectarea carantinei

Peste 300 de poliţişti suceveni desfăşoară, în cursul acestei săptămâni, acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, dar şi de monitorizare a modului în care se respectă restricţiile impuse de ordonanţele militare.

Într-un comunicat remis AGERPRES, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava se arată că acţiunea a debutat luni în zona Rădăuţi - Marginea - Suceviţa - Voivodeasa - Palma, după ce în ultimele două săptămâni poliţiştii au identificat un risc sporit privind activitatea ilicită în sfera delictelor silvice, fiind confiscaţi peste 350 de metri cubi material lemnos.

Grupele de poliţişti din cadrul serviciilor operative ale IPJ Suceava, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi şi secţiilor arondate, împreună cu specialişti silvici din cadrul gărzilor forestiere Cluj şi Vrancea care au acţionat la sol şi în fondurile forestiere, au fost sprijinite din aer de un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI.

Poliţiştii au efectuat verificări în fondul forestier, dar şi pe căile de acces şi drumurile publice, fiind oprite şi controlate toate transporturile de material lemnos, grupele de intervenţie şi specialiştii silvici fiind orientaţi prin coordonate GPS furnizate de echipajul aerian IGAV spre zonele în care s-a observat activitate de exploatare sau alte zone împădurite în care au fost observate vehicule sau alte ansambluri.

Potrivit IPJ Suceava, în paralel, pe raza municipiului Rădăuţi şi pe drumurile publice adiacente s-au organizat filtre rutiere, fiind verificat modul de respectare a ordonanţelor militare, inclusiv restricţiile de circulaţie.

În prezent, se desfăşoară a doua componentă a acţiunii, respectiv monitorizarea şi verificarea modului de respectare a ordonanţelor militare în zona carantinată, iar o aeronavă IGAV monitorizează spaţiul aerian din zonele Pătrăuţi, Salcea, Şcheia, precum şi întregul inel de carantină, iar la sol peste 100 de poliţişti, poliţişti locali, jandarmi şi militari organizează filtre pe ambele sensuri de mers pe raza municipiului Suceava şi a localităţilor limitrofe carantinate prin oprirea totală a traficului şi verificarea tuturor vehiculelor şi persoanelor.

Echipaje de intervenţie suplimentare, inclusiv o grupă de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale sunt direcţionate din aer spre zonele cu aflux sporit de cetăţeni sau cu valori ridicate de trafic.

''În realizarea demersului comun - siguranţa şi sănătatea noastră, le cerem cetăţenilor să manifeste înţelegere şi receptivitate la acţiunile noastre chiar dacă activităţile de verificare minuţioase le pot răpi câteva momente suplimentare. Ceea ce facem este în interesul tuturor şi pentru un deznodămând fericit cât mai rapid legat de situaţia pandemiei Covid. Le mulţumim cetăţenilor pentru înţelegere şi îi asigurăm că scopul nostru nu este unul sancţionator, ci are în vedere siguranţa şi sănătatea noastră, a tuturor. Vom acţiona ferm acolo unde situaţia o impune punctual, iar pentru cetăţenii de bună credinţă suntem doar parteneri pe care vă puteţi baza'', se mai afirmă în comunicatul IPJ Suceava. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante