Suciu, despre aprecierea euro la maxim istoric: E o perioadă de consolidare în jurul acestui nivel, de 4,87 lei/euro

Suciu, despre aprecierea euro la maxim istoric: E o perioadă de consolidare în jurul acestui nivel, de 4,87 lei/euro

Deprecierea înregistrată miercuri de moneda naţională a fost provocată de componente externe, fiind o perioadă de consolidare a nivelului monedei europene în jur de 4,87 de lei/euro, susţine purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu.

Declaraţia acestuia vine în contextul în care leul s-a depreciat miercuri, cu 0,21 bani faţă de euro (0,04%), moneda europeană atingând un nou maxim istoric, de 4,8768 lei/euro.

"Au fost tensiuni pe pieţele internaţionale care s-au resimţit mai mult pe pieţele emergente. Dacă vă uitaţi în zilele precedente am avut creşteri mai mari şi pe zlot şi forint. Astăzi s-au resimţit şi pe leu. E o perioadă de consolidare în jurul acestui nivel, de 4,87 de lei/euro. Variaţiile sunt relativ mici în jurul acestui nivel cauzate mai degrabă de componente externe", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Dan Suciu.

Marţi, BNR a cotat euro la 4,8747 de lei .

Pe piaţa interbancară, moneda naţională s-a tranzacţionat miercuri între 4,8731 şi 4,8804 de lei pentru un euro. AGERPRES/(A - autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro