Suciu: MAI va angaja un număr suplimentar de polițiști în acest an; există un deficit de personal în sistem

Suciu: MAI va angaja un număr suplimentar de polițiști în acest an; există un deficit de personal în sistem

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență care permite angajarea unui număr suplimentar de polițiști, în condițiile în care există un deficit de personal în sistem, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. Acesta a precizat că noua reglementare permite angajări "pe baza unor mecanisme bine conturate", inclusiv "reangajarea celor care au părăsit sistemul în perioada 2008 — 2013, când au fost disponibilizări numeroase".

"Oamenii aceia pot reveni în sistem pe baza unui concurs, pentru că deja au pregătirea necesară și pot fi reîncadrați. De asemenea, se poate să se accelereze mecanismul prin care agenții pot deveni ofițeri, pe baza unui concurs, pentru că mulți dintre agenții de poliție sunt deja cu studii superioare", a explicat Suciu.

El a adăugat că măsurile vin ca urmare a deficitului de personal pe care îl înregistrează poliția, "cauzat de ieșirile din sistem din ultimii ani și de noua lege a pensiilor pentru personalul militar care a favorizat anumite pensionări anticipate".

Potrivit unui comunicat al Executivului, deficitul de personal la nivelul MAI este estimat la 10.000 de posturi vacante.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...